torsdag 17 juni 2010

Sommaren knackar på

Härliga ljuvliga sommaren är här! Tiden då man får läsa precis hur mycket man vill! Gärna på en klippa i Bohuslän med enbart korta avbrott för ett och annat salt bad. För somliga. Vi andra, som studerar under terminerna, sommarjobbar. Som tur är jobbar jag på Bokia, så jag får också läsa hur mycket jag vill. Det enda som saknas är de salta baden och den värmande solen...

I och med sommarens intåg har Bokiacirkelns medlemmar tagit sommarlov och skingrats med vinden. Linda Jonsson, vår globetrotter som har varit i Ecuador under året, är hemma i Göteborg igen. Välkommen hem! Vår andra Linda är i Schweiz och äter ost och dricker öl i en alpstuga, och Caroline är i London för att lyssna på världens bästa Bon Jovi. Så något möte verkar bli svårt att få till tyvärr.

Därför bubblar det i mig, och jag bara MÅSTE uppmana alla att snarast införskaffa månadens Bokiacirkelbok: Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld (Wahlström & Widstrand).

Alice, huvudpersonen, är omtyckt, smart demokrat som vid 30-års ålder ännu inte har gift sig. Hennes liv präglas av en fruktansvärd bilolycka som skedde i hennes ungdom. På väg till en fest missar Alice en stoppskylt och frontalkrockar med en annan bil. Olyckan krävde ett dödsoffer, som dessutom var Alice pojkvän.

På en fest 15 år senare träffar hon festprissen Charlie, som har vuxit upp i en gammal republikansk släkt. De blir blixtförälskade, men Alice börjar med tiden ifrågasätta sitt val av man eftersom hennes egna åsikter allt oftare måste passa ihop med hennes makes. Charlie har problem med droger och alkohol tills han en dag hittar gud. Vad ska Alice göra då? Hon som har vänt gud ryggen efter olyckan...

Sittenfeld lyckas hålla kvar läsaren i ett järngrepp fram till sista sidan, och jag vågar till och med påstå att Presidentens hustru är sommarens bästa läsning! Grattis till er som har den kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar