lördag 5 juni 2010

Nya guldkorn i bokhögen






Jag har läst och läst och läst sedan sist. Det finns så otroligt många bra romaner, att jag bara MÅSTE tipsa om ett gäng:

Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren blev otroligt omtalad när den kom ut, och jag förstår varför. Unge herr Kunzelmann får besked om att hans far (den andra herr Kunzelmann) har dött. I hans atilje är alla hans konstverk av kända konstnärer förstörda. Värdet var enormt och självklart undrar de efterlevande vad som har hänt. På begravningen dyker det upp en äldre herre som hävdar att den avlidne är världens bästa konstförfalskare, och dessutom var han homosexuell. Visst vill man veta mer!?



Vad hade man gjort om man hade blivit kär i en världskänd arkitekt vid sekelskiftet, och man redan var gift. Det handlar boken Kärleken till Frank om. Skriven av Nancy Horan. Boken bygger på arkitekten Frank lLoyd Wrights liv, och är en riktig bladvändare. Även vår svenska hjältinna Ellen Key är med på ett hörn. Tveklöst en av höstens bästa böcker!


Sist men inte minst vill jag lägga ett gott ord för Jon Jeffersson Klingbergs roman Jag tror vi behöver prata faktiskt. Med de orden avslutar Kristin ett långt äktenskap med Karl Mikael. Hela hans värld rasar samman, och i dagboksform får man ta del av hur hans liv fortsätter. Eller stannar upp. Välskriven och dramatisk! Bra relationsroman!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar