söndag 15 november 2009Här kommer en kort uppdatering och lite lästips i höstmörkret. Nästa Bokiacirkelmöte har blivit framskjutet, eftersom jag just nu är i London, för att skriva en uppsats om brittisk och svensk pressetik. Oj, vad engelskmännen läser!! De verkar alltid ha med sig en pocketbok i väskan. Kul!Hur som helst. När jag skulle checka in min väska på Säve flygplats (åkte med Ryan air), fick jag reda på att väskan vägde tre kilo för mycket. Det var bara att packa om! Jag fick ta på mig tre koftor, och fylla varenda ficka jag hade med en pocketbok. Min största skräck är att åka utomlands och upptäcka att jag inte har någonting att läsa. Så därför var det ett antal böcker (Brida såklart) som skulle med över havet… Till slut fick jag i alla fall med mig allt men det var knappt. Så därför har mitt uppdrag här i London varit att läsa ut alla böcker så att jag slipper ta med dem tillbaka. Så nu ligger jag här och sträckläser, och känner att jag vill dela med mig av mina läsupplevelser eftersom de är så totalt olika! Jag lämnar Brida dithän eftersom vi ska diskutera den under nästa träff. Men mellan dig och mig - gå på mina andra tips istället:I Djävulens spår av Jean-Christophe Grangé (Bonnier pocket): Frankrikes mest sålda deckarförfattare är tillbaka med sin tredje bok i pocket. Hans första bok, Vargarnas rike, rekommenderar jag till alla! Det är den bästa deckare jag läst. I djävulens spår är otäck. Språket är så detaljerat att man gärna avstår både middag och frukost och drömmer mardrömmar däremellan. Storyn – nja, inte lika vass som i hans tidiagre böcker, men ändå. Detta är en deckare med klass! Ett måste för alla som gillar Stieg Larssons eller Stephen Kings böcker. Betyg 8 av 10.Oscar Waos korta förunderliga liv av Junot Diaz (Bonnier pocket): Vilken fantastisk historia!! Boken handlar om Oscar Wao, en fet, ful och lite annorlunda dominikan som aldrig lyckas få en tjej. Sin fritid ägnar han åt sience fiction och att grubbla över förbannelsen som ligger över hans familj. Han tror att det är därför han aldrig kommer att få ligga med en tjej. Boken är ömsom rolig, ömsom tragisk. Ibland skrattar jag högts, ibland blir det bara ett fniss, och ibland kommer jag på mig själv med att oroligt grubbla: hur ska det egentligen gå för mig udda vän Oscar Wao? Betyg: 9 av 10
Trevlig läsning i höstrusket!
Önskar Frida

2 kommentarer:

  1. Instämmer helt med dig när det gäller Grangé, Vargarnas rike är riktigt bra medan den här nya inte når riktigt ända fram. Det skall komma en ny på svenska nästa år.

    Oscar Wao tyckte jag också om, en härlig historia!

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte också jättemycket om Oscar Wao, mycket på grund av det fantastiska språket. Jag läste den på engelska och undrar därför hur de har lyckats med översättningen till svenska.

    SvaraRadera