lördag 22 augusti 2009

Stifta bekantskap med Edgar!


Det som är så underbart med böcker är att det finns så många! Jag lämnar Kafka på stranden dithän och beger mig gladeligen in i nästa Bokiacirkelbok: Berättelsen om Edgar av David Wroblevski (Whalströms & Widstrand). Oprah Winfrey utlovar "en underbar läsupplevelse", och eftersom boken har hela 613 sidor finns det en god chans att hon har rätt.


Edgar växer upp på en gård i Wisconsin där familjen driver en kennel. Edgar är stum sedan födseln och kommunicerar med tecken. Han får en speciell relation till familjens hunder och speciellt till tiken Almondine som har bestämt sig för att ta lite extra hand om det märkliga barnet. När Edgar är tolv dör hans pappa Gar. På grund av sitt handikapp kunde Edgar inte larma ambulans, vilket gör att han ständigt förföljs av skuldkänslor och samvetskval. Han isolerar sig ifrån sin mamma och tycker sig se sin fars spöke på gården om nätterna. När Edgars mamma sedan inleder en affär med Gars bror händer saker i familjen som de aldrig trodde var möjliga...


Berättelsen om Edgar har toppat försäljningslistorna i USA, och även här i Sverige är den populär. Inte minst i Bokias läseklubb "låna & läs". Det är David Wroblevskis debutroman och är du sugen på en tjock roman med både glädje och sorg i så vågar jag nog lova att Berättelsen om Edgar kommer att passa perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar